Hej... det är jag som är Fotografen

Om ni inte känner igen mig beror det på att jag är utklädd till  

Harry Haerendels "Fiskargubben". Själv har jag slutat att fiska. Jag har slutat att kappsegla oxå, fast det var länge sedan.


Näringslivet och Grottekvarnen är även det ett passerat stadium. Numera skippar jag konsekvent ekonomisidorna och läser kulturbilagan istället (med viss svårighet skall erkännas) Men planerar man för en karriär som kulturarbetare, tror jag att det förväntas av mig. Som tur är ligger sport och ekonomi i samma bilaga, så jag kan ju tjuvkika lite på BNP utvecklingen och andra jordnära ting, som är betydligt mera lättläst än kulturelitens fikonspråk.

Nåväl mitt stora intresse och tillika min nuvarande syssel-sättning är att skapa fotografisk konst, som är dekorativ och trevlig att titta på och som pryder sin plats på väggen.


Jag hoppas att du gillar min hemsida och mina bilder. Om du gör det, tala om det för andra! Om du inte gör det tycker jag givetvis att det är tråkigt - men vaddå alla kan ju inte ha samma smak.


Claes Kellgren


E-mail: claes.kellgren@yahoo.se        Mobil 0707 78 58 75

 


Om Fotografen    

Claes Kellgren, självporträtt 2011
Claes Kellgren, självporträtt 2011

Claes Kellgren född 1942 i Göteborg är kanske mest känd som en framgångsrik elitseglare i drakklassen under 60- och 70 talen. Han har vunnit ett stort antal internationella mästerskapsmedaljer och var även under en period förbundskapten för Irlands OS lag i segling. I början av 70 talet startade han Restaurang Magasinet på Smögen, som han drev under några år. Claes har därefter gjort karriär inom finanssektorn i Göteborgs näringsliv, där han innehaft ledande befattningar inom bland annat Bilspedition, Clean Air Transport, Öhrlings Pricewaterhouse, KPMG och Föreningssparbanken.

Sedan början av 2010 har Claes lagt mer och mer tid på fotografering och bildproduktion. Efter att ha läst gymnasiekursen i Fotografi på Komvux har han med viss envishet och mycket arbete försökt att hitta sin egen stil. I mars 2013 tog han fram de första bilderna i mappen "The New York Collection", som fick ett mottagande över all förväntan. I november 2013 hade han sin första utställning - hos Långedrags Konst - där han ställde ut sina New York bilder tillsammans med verk ur mappen "London´s Calling".

Bilderna utgörs huvudsakligen av stadsmotiv, oftast i färg men även i svartvitt. I de svartvita bilderna talar motivet helt för sig själv medan färgbilderna är bearbetade avseende ljus, färgmättnad och färgnyans. Samtliga bilder är vad avser själva motivet identiska
med det ursprungliga originalfotot. Ingenting har tagis bort eller lagts till. Bilderna är därför en exakt dokumentation av den tid och den plats som de avbildar.
All.photographs appearing on this website are the property of Claes Kellgren. They are protected by Swedish Copyright Laws, and are not to
be downloaded or reproduced in any way without the written permission of Claes Kellgren. Copyright 2011 Claes Kellgren. All rights reserved.